Univé veroverd de supercup

07 september 2023
Univé

Traditiegetrouw werd het nieuwe seizoen weer afgetrapt met de wedstrijd om de supercup.

De huidige kampioen CFM Transito 3 nam het op tegen bekerwinnaar Univé. Nadat scheidsrechter Maarten v/d Heuvel had gecontroleerd of iedereen zijn scheenbeschermers aanhad, werd er afgetrapt. Na wat kleine kansjes heen en weer was het Univé dat toesloeg door de 1-0 en de 2-0 binnen te schieten na een aantal mooie aanvallen. CFM Transito kwam beter in de wedstrijd en van dichtbij werd de 2-1 binnen geschoten. Vlak voor rust kreeg het de ideale mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar de terecht toegekende penalty werd gemist. Univé maakte er 3-1 van waarna CFM Transito wel weer wist te scoren en op jacht ging naar de gelijkmaker. Univé wilde hier niets van weten en scoorde de 4-2. Toch gaf CFM Transito niet op en kroop weer dichterbij; 4-3. CFM Transito zetten nu alles op alles, maar kreeg in de counter de deksel op de neus, Univé bleef rustig en scoorde de bevrijdende 5-3. Toen Maarten floot voor het einde werd dit dan ook met luid gejuich ontvangen door de jonge supporters van Univé.

Hierna speelden Goedhart metselwerken en Leuk! makelaars de eerste wedstrijd in poule A. In een gelijk opgaand duel wist het jeugdige Leuk! makelaars uiteindelijk nipt met 3-2 te winnen.
Garcia zaalvoetbal maakte daarna zijn debuut in poule A tegen VVV. VVV begon goed aan de wedstrijd en nam een snelle 3-0 voorsprong. Garcia bleef strijden en kwam terug tot 3-2. VVV verdedigede met hand en tand en wist met de tong op de schoenen de 3-2 overwinning over de streep te trekken.

Foto,s Jan Walgaard