Spelerslijsten

08 maart 2023

Beste teamleiders,
De afgelopen tijd is er binnen onze competities veel te doen geweest over spelers die mee hebben gespeeld bij teams terwijl ze niet ingeschreven stonden. Dit kan zijn in overleg, niet in overleg en in sommige gevallen zelfs situaties dat spelers onder een andere naam werden ingevuld op het wedstrijdformulier.
Dit heeft een aantal vervelende situaties opgeleverd en een aantal reglementaire overwinningen, waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Als we puur naar de regels kijken dan mag er niemand meespelen die niet staat ingeschreven. Dit zou automatisch een 5-0 overwinning voor het andere team betekenen.
Om het jullie makkelijk te maken en we weten hoe lastig het soms is om een team op de been te brengen, kun je een nieuwe speler al inschrijven via de app. Soms lukt het nog om ze op tijd op de lijst te krijgen en anders kan er aan de tegenstander en scheidsrechter een screenshot van dit gesprek worden getoond.
Ook hebben we altijd aangegeven dat er in overleg wel mogelijkheden zijn. Als je van tevoren vraagt aan de teamleider van de tegenstander of er iemand anders mee kan doen en deze gaat akkoord, dan kan er worden gespeeld. We vinden uiteraard wel dat dit dan een 5e of 6e man moet zijn, geen 7e of 8e. Maar recent hebben we hier een aantal situaties mee gehad waardoor we ons afvragen of dit nog wel handig is. Als het ene team stelt dat er overleg is geweest en het andere zegt achteraf van niet, is het voor ons geen doen om een beslissing te nemen en worden we gedwongen terug te grijpen op ons reglement. Vervelend voor bijna alle betrokkenen.
Hierdoor voelen we ons genoodzaakt om in te grijpen als we zien dat teams zich niet houden aan de regels en afspraken. Wel willen we ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk gevoetbald kan worden op een manier die voor iedereen prettig is. Zorg er dan dus ook voor dat je spelerslijst up-to-date is. Schrijf spelers in als dit nodig is. Mocht het toch voorkomen dat er op het laatste moment iemand mee moet doen om de wedstrijd door te kunnen laten gaan, stem dan af met de teamleider van de tegenstander én de scheidsrechter zodat dit op het formulier kan worden gezet. We zullen deze afspraak ook communiceren met de scheidsrechters.
Als er naar aanleiding van deze mail vragen zijn dan horen we het graag.

Sportieve groet
Bestuur Proxsys League

Logo_ProxsysLeague17_sinds2007-FC