Goedhart Metselwerken pakt Super Cup

07 september 2019

Als aftrap van het nieuwe zaalvoetbalseizoen (Proxsys League) streden Los Majos Rojos en Goedhart Metselwerken om de Super Cup. Los Majos Rojos had vorig seizoen de dubbel gewonnen en Goedhart Metselwerken eindigde in zowel het Kampioenschap en de Beker als runner up. De wedstrijd verliep sportief mede dankzij de uitstekende scheidsrechter Marco van Tuyl. De wedstrijd bleef zo'n 15 minuten in evenwicht, maar met name Goedhart maakte aanspraak op een goal. Joel Sinke, de sterke verdediger van Goedhart, brak de score open. Hij kreeg de bal voor zijn voeten, haalde uit en keeper Johan Verdoorn was gezien. Joel nam ook de tweede goal voor zijn rekening. Deze was nog mooier: na een geweldige rush joeg Joel de bal in de kruising. Los Majos Rojos liet zich niet uit het veld slaan en sloeg snel terug met twee goals van de zeer behendige Guido Bakker na goed combinatiespel. De strijd lag weer open. Vijf minuten later kwam Goedhart opnieuw op voorsprong, invaller Bastiaan Ritmeester gaf een splijtende pass op Daan Carpentier die netjes afrondde. Zes minuten was het pleit beslecht, een aanval van Los Majos Rojos liep stuk, de aanvallers bleven staan en Goedhart kon in de counter met 3 tegen 1 de goal maken. Even later maakte Daan Carpentier zijn derde goal, een onvervalste hattrick dus. Goedhart won uiteindelijk dus met 5-2 en pakte daarmee de eerste prijs van het seizoen!