Afscheid Martin Zwijgers en Stefan de Wit (Goedhart Metselwerken)

07 september 2017

Goedhart Metselwerken heeft afscheid genomen van twee trouwe spelers. Verdediger Stefan de Wit en keeper Martin Zwijgers houden nog erg van het spelletje, maar kiezen toch voor zekerheid in deze blessuregevoelige sport.
Stefan kwam in 2008 over van Purac naar Goedhart. Acht seizoenen heeft hij voor Goedhart gespeeld, ongeveer 160 wedstrijden. Hij pakte regelmatig een doelpuntje mee, maar heeft er vooral voor gezorgd dat er bij Goedhart niet al te veel ballen ingingen. Soms nam hij het voortouw als het in de wedstrijd even wat minder ging, met een paar forse acties zette hij de boel weer op scherp. Eén keer kreeg hij zelf een behoorlijke botsing te verwerken wat een bezoekje aan het ziekenhuis noodzakelijk maakte.
Martin kwam al in 2007 bij Goedhart. Daarvoor speelde hij in de Hardinxveldse competitie, in het begin combineerde hij dat nog.
Martin volgde Mathijs de Groot op en toonde zich, net als Mathijs, een zeer sterke keeper. Als één van de weinigen pakte hij bijna iedere bal klemvast. Op zeer fanatieke wijze heeft Martin gezorgd voor onmogelijke reddingen wat Goedhart vaak punten heeft opgeleverd. In 2009 won hij als eerste keeper de Prijs Voor De Beste Keeper. Die prijs wist hij daarna nog vijf keer te winnen. De keepersprijs is inmiddels omgedoopt tot de "Martin Zwijgerscup". Martin heeft bijna 190 wedstrijden voor Goedhart gespeeld.
Zowel Martin als Stefan zijn één keer kampioen geworden met Goedhart: in seizoen 2012/2013.

Goedhart zal beide spelers erg missen hoewel Martin nog wel als reservekeeper op de lijst staat.