Tussenstandje: ronde langs de verschillende poules!

16 december 2018

We zijn weer bijna toe aan de winterstop/Proxsys-Cup en dan blikken we even terug op de eerste seizoenshelft.

Poule C
Jogadores CF 3 gaat aan kop in deze spannende competitie. De ploeg met veel zaalvoetbalervaring verspeelde tot nu toe alleen verassend punten tegen laagvlieger Hak. Ook Werkendam United en FC de lekkerbekkies zijn terug te vinden in de top 3. Met alle aanwezige zaalvoetbalervaring in deze teams uiteraard geen verassing, het zal erg spannend gaan worden in de strijd om het kampioenschap!
In de subtop vinden we ZVV MKB, FCSB, Amotor en Delfino. ZVV MKB speelt met de jonge selectie vaak aantrekkelijke potjes en dat geld ook voor de 'zwarte ganzen'. Twee ploegen die ook nog wel eens wat punten van de top 3 zouden kunnen afsnoepen. Nieuweling Amotor dat met veel passie speelt en het oude vertrouwde FC Delfino draaien aardig mee in de middenmoot. Onderin doet WKD Boys het niet onaardig en staat het boven het tegenvallende Team Tredion. Ondanks dat ze iedere wedstrijd de man of the match hebben, wil het punten pakken nog niet echt vlotten. Proxsys sprokkelde al 6 punten bij elkaar en Hak installatieservices heeft het tot nu toe erg moeilijk met veel blessures en afwezigen en dat is te zien aan de ranglijst. NWAC dat er dit seizoen erg netjes bij loopt in het groen wit, heeft de wekelijks positieve instelling nog niet weten te belonen met een overwinning. Hopelijk is dat na de winterstop anders!

Poule B
Na twee jaar kampioen te zijn geworden in poule C wilde de mannen van Totaal Leegstandsbeheer de overstap maken naar poule B. En tot nu toe niet zonder succes. Na 9 wedstrijden staan ze bovenaan in een spannende competitie! Vakschilders en IBW, die beide uit poule A degradeerden, volgen daar vlak achter, maar ook Leuk! makelaars in de nieuwe kleding hoort bij de subtop. De jonge enthousiaste mannen van MC Donalds zijn fitter dan de naam doet vermoeden want ook zij doen bovenin mee. Bierbarella staat netjes in de middenmoot, maar kunnen bij een overwinning aansluiten bij de subtop. FCF en Team, ook twee ploegen met de nodige ervaring, zijn op dit moment terug te vinden in de middenmoot met een aardige voorsprong ten opzichte van de ploegen onderin. Nieuwkomer Damen Drukkers, dat een leuke sportieve ploeg heeft, heeft in ieder geval al 2 overwinningen binnen en wil er daar graag nog een aantal overwinningen aan toe voegen. BEVO Interieur heeft het net zoals vorig seizoen pittig en wist tot nu toe pas 1 puntje te verzamelen. Dat is in ieder geval 1 punt meer dan Atletico Nacional dat alle 9 wedstrijden verloor. Hopelijk geeft de recente bekerwinst het team een boost naar boven.

Poule A
Los Majos Rojos, het klinkt exotisch en zo spelen ze op dit moment ook. Met 10 uit 10 gaat de ploeg, met een aantal spelers van 1e divisieploeg CFM/Transito, fier aan de leiding. Rijk de Jongh flowers en Goedhart Metselwerken proberen in het spoor te blijven. Dat Goedhart bovenin meedraait is geen verassing, maar van promovendus Rijk de Jongh is het des te knap in deze sterke competitie. WSC Unive en CFM/Transito volgen in de subtop. De middenmoot is ruim gevuld met het fanatieke De Jongh Sport (wie kent ondertussen #allesvoordejongsport niet?) Feet This, dat veel wijzigingen kent ten aanzien van de ploeg van vorig jaar, ZVG U19 en Jogadores CF 2. De laatste 2 ploegen zijn een kweekvijver van talent die zich voorbereiden op het grote werk in de KNVB competities. Dreamteam, de nieuwe ploeg uit Tiel met de bevlogen teamleider, bevind zich in de gevarenzone. Het team wordt helaas heel het seizoen al geplaagd door blessures en hoopt op een betere 2e seizoenshelft. Bouwkwaliteitsborging.nl heeft het ook pittig in poule A. De promovendus sprokkelde tot nu toe 4 punten bij elkaar en zal na de Cup uit een ander vaatje moeten tappen om een degradatieduel te voorkomen. Op de laatste plaats zoekt Panopticum Letsel nog naar de eerste overwinning. De jonge ploeg wist zich de afgelopen 2 seizoenen steeds in poule A te houden door een degradatieduel te winnen, maar zal hiervoor wel van de laatste plaats af moeten zien te komen.