Nieuwe corona maatregelen

30 september 2020

Beste zaalvoetballers,

Zoals jullie weten zijn er van de week weer nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen Corona. Om een nieuwe lockdown te voorkomen moeten we met zijn allen weer scherp zijn en ons schikken in de maatregelen.
Het goede nieuws is dat we nog kunnen blijven zaalvoetballen! Wel vraagt dit aanpassingen en medewerking van ons en van jullie. De SGS denkt enorm mee binnen de mogelijkheden en heeft de volgende maatregelen moeten treffen om open te kunnen blijven:

  • Geen toeschouwers meer toegestaan. Tribunes worden afgesloten voor zover mogelijk en ook de ouders en/of vervoerders van de sporters mogen de accommodatie niet binnen. ‘Afleveren bij de deur’, kort gezegd.
  • Sportkantines zijn gesloten. Helaas dus geen toegang tot de horecagelegenheden.
  • Kleedkamers worden afgesloten, thuis douchen dus en in sportkleding binnenkomen. Binnen buitenschoenen omwisselen met zaalschoenen, en bij vertrek weer andersom.
  • De gebruikelijke aantallen van sporters zijn op trainingstijden en wedstrijddagen toegestaan in de sporthallen, maar de huurders moeten erop toezien dat looproutes en regels die hier gesteld zijn, worden opgevolgd.
  • Verder blijven de gebruikelijke protocollen natuurlijk ook van toepassing, blijf thuis bij klachten, tijdens de sport geen yel, geen high five, geen groepshug:
  • En houdt als het sporten voorbij is die 1,5 meter afstand en ontsmet handen bij binnenkomst en materialen die gebruikt zijn.

Samenvattend betekent dit dus eigenlijk dat je alleen naar de zaal gaat om te voetballen en daarna weer vertrekt. Uiteraard hebben wij begrip voor deze maatregelen en gaan we ervanuit dat jullie je hier ook aan zullen houden. Als blijkt dat teams en/of spelers zich niet aan deze regels houden zullen we echt genoodzaakt zijn om maatregelen te nemen. Wij zullen alles doen om ervoor te zorgen dat we veilig kunnen blijven voetballen en dat verwachten we ook van jullie!

Stay safe!